Bez ciasta nie ma Świąt

Aktualizacja
Wieniec z ciasta
Wieniec z ciastamateriały prasowe

Wieniec z ciasta francuskiego z bakaliami

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 jajka
  • 450 g Masy makowej np. Bakalland
  • 100 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Rodzynek sułtańskich np. Bakalland

Sposób przygotowania

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Blok czekoladowy
Blok czekoladowymateriały prasowe

Doskonały blok czekoladowy z pistacjami i suszoną żurawiną

Składniki

  • 250 g masła
  • Pół szklanki wody
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 400 g mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao
  • 10 herbatników
  • 150 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Pistacji prażonych w piecu np. Bakalland

Sposób przygotowania

Jak zrobić blok czekoladowy?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Cynamonowe bułeczki
Cynamonowe bułeczkimateriały prasowe

Cynamonowe bułeczki z żurawiną i orzechami włoskimi

Składniki

  • 550 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 90 g brązowego cukru
  • Pół łyżeczki soli
  • 150 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 75 g Orzechów włoskich Chandler
  • 200 g masła (po 100 g na ciasto i masę)
  • 1 opakowanie drożdży w proszku
  • 250 ml konfitury malinowej
  • 5 g cynamonu

Sposób przygotowania

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria KulinariaInteria Kulinaria
Sernik bakaliowy
Sernik bakaliowymateriały prasowe

Idealny sernik z bakaliowym musem

Składniki

  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 250 g masła
  • 1 i 1/3 szklanki cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 150 ml śmietanki 36%
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Śliwek całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Daktyli całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Rodzynek sułtańskich np. Bakalland
  • 2 szklanki soku porzeczkowego
Zmysłowe smaki: Sernik z nutą piernikowąINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?