Biedroneczki

Przygotuj muffinkowe biedronki.

Udekoruj ciastka tak, by powstały słodkie biedronki
Udekoruj ciastka tak, by powstały słodkie biedronki©123RF/PICSEL

Truskawki umyj, osusz, pozbaw szypułek i pokrój.

Mąkę przesiej przez sito do miski. Dosyp cukier, proszek do pieczenia oraz sól.

Do drugiego naczynia wlej roztrzepane jajka, mleko i olej. Składniki wymieszaj, po czym połącz mokre z suchymi i zmiksuj.

Dołóż truskawki i delikatnie połącz.

Nałóż ciasto do muffinkowych foremek i wstaw do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 25 minut.

Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku i połącz z sosem truskawkowym. Gdy zacznie tężeć, polej nim wystudzone muffinki.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciastka tak, by powstały słodkie biedronki.

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria
Kurier TV
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas