Reklama

Reklama

Biedroneczki

Przygotuj muffinkowe biedronki.

Składniki na 6 porcji

  • 35 dag mąki
  • 15 dag cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 175 ml mleka
  • 150 ml oleju
  • 15 dag truskawek
  • sos truskawkowy
  • łyżeczka żelatyny
  • pół czekolady

Truskawki umyj, osusz, pozbaw szypułek i pokrój.

Mąkę przesiej przez sito do miski. Dosyp cukier, proszek do pieczenia oraz sól.

Reklama

Do drugiego naczynia wlej roztrzepane jajka, mleko i olej. Składniki wymieszaj, po czym połącz mokre z suchymi i zmiksuj.

Dołóż truskawki i delikatnie połącz.

Nałóż ciasto do muffinkowych foremek i wstaw do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 25 minut.

Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku i połącz z sosem truskawkowym. Gdy zacznie tężeć, polej nim wystudzone muffinki.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciastka tak, by powstały słodkie biedronki.

Kurier TV

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje