Reklama

Reklama

Biedronki na serku

Czas ok. 10 min; porcja – 190 kcal.

Składniki - na 4 porcje

  • 20 dag białego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • 12 okrągłych krakersów
  • po 12 pomidorków koktajlowych i czarnych oliwek
  • sól, pieprz

1. Biały ser zmiel lub utrzyj starannie na gładką kremową masę. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Pastę serową dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli chcesz, możesz wzbogacić ją dodatkiem ulubionych ziół, posiekanej drobno szynki drobiowej lub chrzanu.

Reklama

2. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj. Krakersy posmaruj przygotowaną pastą serową. Jeśli chcesz, zamiast gotowych krakersów możesz użyć chrupiących tostów (zrumień pieczywo w tosterze i szklanką wytnij z niego kółeczka).

3. Pomidorki koktajlowe opłucz, przekrój na połówki. Układaj na każdej kanapeczce tak, by tworzyły rozchylone skrzydełka biedronek. Oliwki osącz z zalewy. Z połówek zrób główki owadów. Resztę posiekaj. Posyp biedronki. Całość udekoruj szczypiorkiem. Podawaj na przekąskę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje