Błyskawiczne steki z sosem musztardowym

Tak soczyste, że trudno się im oprzeć!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Do rondelka wlej wino, dodaj gałązki rozmarynu i czosnek pokrojony na kawałki. Gotuj, aż odparuje ok. 2/3 objętości płynu. Wyjmij rozmaryn i czosnek.Poczekaj aż płyn trochę ostygnie i dodaj śmietankę oraz musztardę. Mąkę rozrób w kubku z kilkoma łyżkami sosu i wlej do rondelka. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu aż sos lekko zgęstnieje.Posól i popieprz. Rozgrzej patelnię grillową. Pieprz rozgnieć w moździerzu i przypraw nim steki. Smaż je ok. 4 minut z jednej strony, następnie 3 minuty z drugiej - będą średnio krwiste. Posól i daj stekom odpocząć przez kilka minut. Podawaj udekorowane rozmarynem z sosem i np. podpieczoną bagietką.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas