Reklama

Reklama

Bułeczki kawowe

Bułeczki kawowe są doskonałym dodatkiem do małej czarnej, albo latte. Smak kawy jest wtedy bardziej intensywny, dzięki czemu pobudza do działania.

Składniki:


  • 1 ½ filiżanki ciepłej kawy
  • 1 ½ filiżanki mąki tortowej
  • 1 filiżanka masła
  • 6 jajek
  • sól

Reklama


Sposób przygotowania:

W ciepłej kawie rozpuszczamy masło, sól i mąkę. Podgrzewamy na lekkim ogniu do momentu uzyskania płynnej konsystencji.

Zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka, jedno po drugim. Ubijamy tak, by uzyskać gęstą masę.

Blachę smarujemy masłem i układamy na niej porcje masy (każda wielkości łyżki).

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 min. Po upływie wyznaczonego czasu skręcamy temperaturę i zostawiamy bułeczki w piekarniku na kolejne 20 min. Można podawać z kremem czekoladowym.

Dowiedz się więcej na temat: bułki kawowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje