Burger z czerwonej soczewicy

Świetne wege burgery. Możesz je przygotować samodzielnie. Zobacz jakie to proste!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Soczewicę zalej wodą i gotuj 15 minut. Odcedź, zostawiając ok. 1/3 szklanki wody (na wypadek, gdyby masa była za gęsta). Lekko ostudź. Dodaj ugotowaną kaszę i zmiksuj. Wlej roztrzepane jajka i 2 łyżki oliwy, przypraw. Wymieszaj.
2. Z soczewicowej masy uformuj cztery kotleciki. Na reszcie oliwy smaż burgery ok. 3 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku.
3. Podawaj burgery w bułce, z sałatą,czerwoną cebulą, plastrem pomidora i sosem chilli.

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas