Cannelloni z ricottą i pieczarkami

To danie zachwyci domowników!

Cannelloni z ricottą
Cannelloni z ricottą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Na patelni podgrzać oliwę, dodać czosnek, po chwili wlać pomidory. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut. Dodać oregano oraz sól i pieprz do smaku. Odstawić.

Na patelni bez tłuszczu podsmażyć pieczarki aż wyparuje z nich woda (ok. 10-12 minut). Dodać masło i czosnek. Doprawić gałką muszkatołową. Po kilku minutach dodać ricottę. Dokładnie wymieszać.

Żaroodporną formę posmarować masłem, na dno wlać połowę sosu.

Makaron napełniać farszem. Ułożyć w formie, polać resztą sosu, posypać serem.

Całość można wstawić do lodówki i wyjąć tuż przed upieczeniem.

Piekarnik nagrzać do 200 st. C.

Makaron zapiekać ok. 20-30 minut. Wyjąć, kiedy będzie miękki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas