Reklama

Reklama

Chłodnik ogórkowy

Pyszna zupa na gorące dni

Składniki:

  • 2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • pół szklanki śmietany 22%
  • ogórek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • po pół pęczka koperku i szczypiorku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki cytryny
  • sól, biały pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Jogurt wymieszaj ze śmietaną. Zioła posiekaj. Ogórek i seler obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do jogurtu, przypraw posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj, wstaw na 2 godz. do lodówki.

Dowiedz się więcej na temat: jogurt | chłodnik

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje