Chłodnik ogórkowy

Zaczynają się ciepłe dni. Proponujemy lekką zupę na ochłodę.

Idealna zupa na ciepłe dni
Idealna zupa na ciepłe dni123RF/PICSEL

Ogórki opłukać, jednego obrać ze skórki, oba zetrzeć na tarce, lekko posolić, przełożyć na sito aby straciły nadmiar wody.

Zioła opłukać, lekko osuszyć strzepując wodę, kilka gałązek odłożyć do dekoracji pozostałe drobno posiekać.

Jogurt, śmietanę przełożyć do dużego naczynia, połączyć razem, dodać posiekane zioła.

Czosnek obrać, przepuścić przez praskę prosto do jogurtu, wlać sok z cytryny , wymieszać.

Chłodnik doprawić oliwą, solą, pieprzem, wstawić do lodówki na 15-20 minut. Gotowy chłodnik przelać do miseczek, przybrać ćwiartkami jajka oraz gałązkami świeżych.

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas