Chłopski garnek

Przepis dla wszystkich, którzy kochają dania jednogarnkowe. Nie napracujesz się, a rodzina będzie zachwycona. Danie jest aromatyczne i niezwykle sycące. Po prostu palce lizać!

Chłopski garnek
Chłopski garnek123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Ziemniaki, marchewki, pasternak, seler obrać, umyć i pokroić drobno. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.

W dużym garnku z grubym dnem rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojone warzywa, i mieszając, intensywnie smażyć ok. 5 minut.

Bulion podgrzać, doprawić. Wlać do warzyw, dodać soczewicę, pokrzywę. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone kiełbaski. Doprawić do smaku.

Przepis pochodzi z książki "Wiosna wege":

Okładka książki "Wiosna wege"
Okładka książki "Wiosna wege"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas