Chrupiące grzanki z caponatą ze Złotymi Owocami

Danie, które rozgrzewa i dodaje energii

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Bakłażany kroimy w kostkę i posypujemy solą, następnie odstawiamy na około 15 minut. Po upływie tego czasu bakłażany delikatnie i dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Cebulę kroimy w kostkę, a seler w cienkie paski. Wszystko podsmażamy w garnku przez około 6 minut. Następnie dodajemy pomidory. Na osobnej patelni podsmażamy bakłażany. Gotowe dodajemy razem z orzechami, Złotymi Owocami i oliwkami do pozostałych składników. Dusimy wszystko bez przykrycia przez 10 - 15 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Gotową caponatę możemy podawać z ciepłymi grzankami. Ozdabiamy listkiem świeżej bazylii. 

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas