Ciasta warzywne

Smaczne i pożywne!

Czekoladowe z fasolą i burakiem

Składniki

  • szklanka czerwonej fasoli
  • 2 buraki
  • 3 banany
  • pół szklanki brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 4 łyżki kakao
  • przyprawa do piernika
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka z cytryny
  • cukier puder
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Fasolę namocz na noc, rano ugotuj w lekko osolonej wodzie. Buraki ugotuj na parze. Fasolę, jeden burak, banany zmiksuj blenderem, dodaj cukier, jajka, kakao, przyprawę do piernika, olej i proszek do pieczenia. Zmiksuj. 

2. Piecz ciasto 60 minut w temp. 180°C. Udekoruj je pokrojonym w paski burakiem i skórką cytrynową. Posyp cukrem pudrem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje