Ciasteczka owsiane z czekoladą
Banalne w wykonaniu, a przepyszne!

Składniki
- 125 g masła
- 200 g cukru trzcinowego
- pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 110 g płatków owsianych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- pół łyżeczki soli
- 170 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 150 g uprażonych orzechów
Sposób przygotowania
Zmiksuj masło z cukrami i wanilią.
Mąkę połącz z sodą i proszkiem do pieczenia oraz solą.
Do masy dodaj jajka i zmiksuj, dodaj płatki owsiane i wymieszaj.
Dodaj mąkę i wymieszaj, na koniec dodaj czekoladę i posiekane uprażone orzechy.
Wymieszaj całość i nakładaj łyżką porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy.
Piec w 170 stopniach przez około 20 minut - aż będą rumiane.