Ciasteczkowe Szaleństwo
Przepis na pyszną mrożoną kawę.

Składniki:
- 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
- 2 łyżeczki kremu czekoladowego lub polewy czekoladowej
- Opakowanie ciasteczek OREO®
- 100 ml mleka
- Kostki lodu
Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:
- Kafetierki lub french pressu
- Blendera
- Szklanki o pojemności 300 ml wypełnionej kostkami lodu do ¾ wysokości
Przygotowanie:
Na wstępie zaparzamy kawę. Rozkładamy kultowe OREO® i wyciągamy krem, znajdujący się pomiędzy dwoma kruchymi ciasteczkami. Następnie, masę czekoladową i pozyskaną z ciasteczek dodajemy do gorącej kawy. Całość mieszamy. Kostki
lodu przekładamy do blendera. Dodajemy kawową bazę, mleko i pokruszone herbatniki OREO®. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Napój przelewamy do szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i całym ciasteczkiem OREO®.
Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci COSTA COFFEE, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.