Reklama

Reklama

Ciasteczkowe Szaleństwo

Przepis na pyszną mrożoną kawę.

Składniki:

  • 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
  • 2 łyżeczki kremu czekoladowego lub polewy czekoladowej
  • Opakowanie ciasteczek OREO®
  • 100 ml mleka
  • Kostki lodu

Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:

  • Kafetierki lub french pressu
  • Blendera
  • Szklanki o pojemności 300 ml wypełnionej kostkami lodu do ¾ wysokości

Przygotowanie:

Reklama

Na wstępie zaparzamy kawę. Rozkładamy kultowe OREO® i wyciągamy krem, znajdujący się pomiędzy dwoma kruchymi ciasteczkami. Następnie, masę czekoladową i pozyskaną z ciasteczek dodajemy do gorącej kawy. Całość mieszamy. Kostki

lodu przekładamy do blendera. Dodajemy kawową bazę, mleko i pokruszone herbatniki OREO®. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Napój przelewamy do szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i całym ciasteczkiem OREO®.

Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci COSTA COFFEE, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje