Reklama

Reklama

Ciasto z boczkiem i pesto

Drożdżowe ciasto na słono? Czemu nie!

Składniki

  • 5 dag drożdży
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżki oliwy • łyżeczka miodu
  • 50 dag mąki pszennej chlebowej (typ 850)
  • 1,5 łyżeczki soli

Składniki - dodatki

  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 20 dag mozzarelli
  • 5 łyżek
  • pesto

Sposób przygotowania

1. Drożdże zalej ciepłą wodą, dodaj oliwę, miód i sól, wymieszaj. Rozczyn wlej do mąki. Uformuj ciasto i posmaruj oliwą. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Wyłóż je na blachę. 

2. Piecz ciasto 15 minut w temp. 240 st. C. Boczek pokrój bardzo drobno, podsmaż. Gorące ciasto posyp startą na tarce mozzarellą i boczkiem. Posmaruj pesto i piecz jeszcze kilka minut, by ser się rozpuścił. Podawaj z warzywami. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje