Reklama

Reklama

Crespelle - włoskie naleśniki ze szpinakiem

Pyszna zapiekanka z naleśników.


Reklama

Składniki:

  • 25 masła
  • 3 jajka
  • 125 g mąki
  • 150 ml mleka
  • Sól
  • 750 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz
  • 150 g pomidorów koktajlowych
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 250 g sera ricotta
  • 30 g parmezanu

Przygotowanie:

Masło roztopić. Jajka, mąkę, mleko i sól wymieszać, dodać masło. Odstawić na 15 minut. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Szpinak nieco osączyć, dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki. Na rozgrzanym oleju kolejno smażyć naleśniki.

Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Na naleśniki nakładać najpierw ser, a następnie szpinak i orzeszki piniowe. Zrolować i poprzekrawać, a następnie ułożyć w żaroodpornej formie. Posypać startym parmezanem. Zapiekać 10 minut w 200 st. C

Bretońskie naleśniki gryczane

Wszystko o naleśnikach

Dowiedz się więcej na temat: Crespelle - włoskie naleśniki ze szpinakiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje