Reklama

Reklama

Curry z ryżem

Sycące i aromatyczne danie obiadowe.

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2/3 szklanki zielonej fasolki (może być mrożona)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka sosu rybnego (lub sojowego)

Sposób przygotowania

Umyj kurczaka i pokrój go na małe kawałki. Umyj paprykę, pokrój w kostkę, poszatkuj czosnek, pokrój cebulę w piórka. Następnie ugotuj fasolkę na parze.

Do wlej wklej olej, a następnie smaż pastę curry przez niecałą minutę. Dodaj czosnek, cebulę, a następnie pokrojonego kurczaka i smaż przez ok. 2 minuty.
Dodaj paprykę, fasolkę i całość zalej mlekiem kokosowym. Następnie dodaj cukier, sos rybny i całość dobrze wymieszaj. Do dania dodaj ryż jaśminowy i wszystko posyp kolendrą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje