Curry z ryżem
Sycące i aromatyczne danie obiadowe.

Składniki
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 2 ząbki czosnku
- 1 pojedyncza pierś kurczaka
- 1 mała cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 2/3 szklanki zielonej fasolki (może być mrożona)
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka sosu rybnego (lub sojowego)
Sposób przygotowania
Umyj kurczaka i pokrój go na małe kawałki. Umyj paprykę, pokrój w kostkę, poszatkuj czosnek, pokrój cebulę w piórka. Następnie ugotuj fasolkę na parze.Do wlej wklej olej, a następnie smaż pastę curry przez niecałą minutę. Dodaj czosnek, cebulę, a następnie pokrojonego kurczaka i smaż przez ok. 2 minuty.Dodaj paprykę, fasolkę i całość zalej mlekiem kokosowym. Następnie dodaj cukier, sos rybny i całość dobrze wymieszaj. Do dania dodaj ryż jaśminowy i wszystko posyp kolendrą.