Reklama

Reklama

Cytrynowiec z czekoladą

Rozpływa się w ustach!

Czas przyrządzenia: 55 minut
Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 6 jajek
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2–3 łyżki oleju
  • skórka i sok z 2 cytryn
  • 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady
  • migdały bez skórek i biała polewa
  • czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Dosyp obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny. Utrzyj.
2. Gorzką czekoladę połam na kawałki. Rozsyp na spodzie foremki wyłożonej pergaminem. Przykryj ciastem cytrynowym. Możesz również zrezygnować z czekoladowego spodu i kawałkami czekolady udekorować wierzch ciasta. 
3. Piecz 40 min w temp. 180 st. Wystudź. Wyjmij. Oblej białą polewą, udekoruj. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje