Cytrynowiec z czekoladą

Rozpływa się w ustach!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Dosyp obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny. Utrzyj.
2. Gorzką czekoladę połam na kawałki. Rozsyp na spodzie foremki wyłożonej pergaminem. Przykryj ciastem cytrynowym. Możesz również zrezygnować z czekoladowego spodu i kawałkami czekolady udekorować wierzch ciasta. 
3. Piecz 40 min w temp. 180 st. Wystudź. Wyjmij. Oblej białą polewą, udekoruj.

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas