Pasta jajeczna będzie kremowa i sycąca. Dodaj jeden produkt

Pasta jajeczna to pomysł na szybkie i pożywne danie
Pasta jajeczna to pomysł na szybkie i pożywne danie123RF/PICSEL

Pasta jajeczna nie tylko od święta

Jak ugotować jajka?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Jak zrobić pastę jajeczną? Wzbogać ją jednym produktem

Pasta jajeczna idealnie pasuje do świeżego pieczywa
Pasta jajeczna idealnie pasuje do świeżego pieczywa123RF/PICSEL
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 80 g chudego lub półtłustego twarogu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  1. Ostudzone jajka obierz i przełóż do głębokiej miski. Rozdrobnij widelcem.
  2. Dodaj twaróg, majonez, musztardę oraz posiekany drobno szczypiorek.
  3. Wymieszaj, a następnie wsyp przyprawy. Ponownie zamieszaj. Pasta jajeczna z twarogiem jest już gotowa.

Jakie dodatki wzbogacą pastę jajeczną?