Reklama

Reklama

Dania na cały tydzień

Te potrawy umilą każdy dzień. Są wyjątkowo smaczne!

Paszteciki francuskie z parówkami

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • jajko
  • opakowanie parówek
  • 10 dag sera żółtego np. gouda
  • cukinia
  • keczup
  • olej
  • papryka czerwona w proszku
  • tymianek
  • świeże oregano
  • sól
  • pieprz
  • sezam

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwiń, lekko rozwałkuj. Cukinię pokrój w plastry, osól, odstaw na 20 minut. Usmaż na oleju z obu stron. 

2. Z parówek zdejmij błonki, przekrój je na pół i wzdłuż na ćwiartki. Ciasto pokrój na duże prostokąty. Na każdym z nich układaj kawałki parówek, plastry cukinii, starty żółty ser, przyprawy, keczup. Zawijaj i zaklejaj, formując prostokąty. Smaruj jajkiem. 

3. Paszteciki układaj na blasze, posyp sezamem. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Podawaj gorące, udekoruj listkami oregano. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje