Dieta bezglutenowa: Kolorowa rolada indycza
Polecamy przepis na roladę indyczą z niespodzianką dla dzieci z alergią pokarmową.

Składniki:
- paczka bezglutenowych wafli
- 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
- sól
- pieprz
- czosnek
- koperek
- 1 jajko
- 1 cebula
- paseczki papryki czerwonej, zielonej i żółtej
Sposób przygotowania:
Mięso mielone wyłożyć do miski, przyprawić do smaku, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować równą warstwą na waflu, posypać siekanym koperkiem oraz podsmażoną cebulą. Na wierzchu ułożyć paseczki papryki i całość dość ciasno zwinąć w folię aluminiową. Włożyć do foremki i piec około 40 minut w temp. 180 stopni C. Kroić w skośne kawałki. Podawać z sosem, ziemniakami lub ryżem.