Dieta bezglutenowa: Pasztet z ryby na gorąco
Zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu - polecamy bezglutenowy pasztet z ryby.

Składniki:
- 1 kg filetów rybnych (najlepiej kostek)
- 2 cebule
- szczypiorek
- zielona pietruszka
- bezglutenowa bułka tarta
- 2 jajka
- 10 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- czosnek
- 3 sucharki z bezglutenowego pieczywa
- kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrozić i zmiksować. Zagotować szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową i rozpuścić ją we wrzącej wodzie, następnie odstawić i ostudzić. Do wywaru należy włożyć sucharki, aby namokły, później dodaj je do masy rybnej. Cebule pokroić i lekko zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć, całość doprawić do smaku. Posmarować tortownicę, posypać bezglutenową bułką tartą i nałożyć masę rybną. Piec w gorącym piekarniku około godziny. Podawać jako dodatek do pieczonych ziemniaków lub z ketchupem i pieczywem bezglutenowym.