Domowe lody ze szpinakiem

Upał nie daje za wygraną, szukamy więc sposobów by choć na chwilę poczuć ulgę. Orzeźwienie i kulinarną przyjemność zapewnią własnoręcznie wykonane lody na patyku. Są zdrowsze niż te ze sklepu, doskonale smakują, a do tego bajecznie się prezentują. To prawdziwa uczta dla zmysłów!

Składniki

  • Szpinak młody np. marki Eisberg – 3 garści
  • limonka – 1 szt.
  • kiwi – 3 szt.
  • miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy)
  • jogurt naturalny – 1 szklanka

Sposób przygotowania

Kiwi zblendować z jogurtem naturalnym. Z limonek wycisnąć sok i wlać do masy. Dodać młody szpinak, miód i ponownie zblendować. Powstały koktajl przelać do foremek, włożyć patyczki do lodów i mrozić przez co najmniej kilka godzin w zamrażalniku. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje