Reklama

Reklama

Domowe trufle piernikowe

Zachwycisz nimi gości.

Składniki

  • - Śmietanka 42% np. od OSM Piątnica - 150ml
  • - czekolada gorzka - 2 szt.
  • - orzechy włoskie łuskane - 50g
  • - przyprawa piernikowa - 1 płaska łyżka
  • - rum - 50ml
  • - skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy
  • - kakao, wiórki kokosowe
  • - szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając na wolnym ogniu i często mieszając. Dodać szczyptę soli, startą na tarce na drobnym oczku skórkę pomarańczową oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Dodać także przyprawę do pierników i rum.

2. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do czasu, aż masa mocno zgęstnieje. Zastygłą masę formować w kulki, a następnie obtaczać w kakao lub w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje