Ekspresowy krem z kurek
Przepyszna zupa!

Składniki
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanej natki
- biały pieprz
- sól
- 250 ml śmietany 30 proc.
- 20 g mąki
- 30 g masła
- 2 duże cebule
- 600 g świeżych kurek
- płatki parmezanu do dekoracji
Sposób przygotowania
Grzyby oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij ją na maśle, po chwili dodaj grzyby. Smaż razem przez kilka minut, całość oprósz mąką. Wlej bulion, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut. Odłóż trochę kurek do dekoracji, resztę zmiksuj na gładki krem. Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli trzeba, podgrzej zupę. Dodaj odłożone kurki i posyp całość natką oraz wiórkami parmezanu.