Reklama

Reklama

Fińska zupa łososiowa

Z kremowym serkiem topionym. Pyszna!

Składniki

  • 1 ½ litra wody
  • 100 g marchwi
  • 70 g selera
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 średni pomidor
  • 700 g filetu z łososia
  • 200 ml kwaśnej śmietany 12%
  • 400 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki
  • 150 g pora (jasna część)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania

Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę fileta z łososia i serki topione. Kwaśną śmietanę zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w półkrążki, pomidora w średnią kostkę i dodać do wszystkiego. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Gotować zupę 2 minuty na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać posiekany koperek.

Reklama

Smacznego!


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje