Galantyna z nóżek i włoszczyzny

Dobrze smakuje i pięknie wygląda.

Składniki:

  • 75 dag nóżek wieprzowych
  • 25 dag chudej wieprzowiny bez kości
  • włoszczyzna
  • 2 listki laurowe
  • Ziarna ziela angielskiego i pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • Papryka marynowana
  • Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:
1 Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź.

2 Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno przypraw. Pokrój marchewkę. Formę keksówkę lub małe miseczki wyłóż folią. Na dnie ułóż mięso, marchewkę, pokrojoną paprykę. Zalej wywarem.

Kiedy zastygnie, zdejmij tłuszcz. Podawaj dekorowane natką. Tak samo przyrządza się galaretkę

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje