Reklama

Reklama

Gniazdka na ciepło

Idealna propozycja dla miłośników bakłażanów

Składniki dla: 3-4 porcji

Składniki

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 bakłażan
  • 5 łyżek czerwonego pesto
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki suszonej bazylii
  • sól
  • oliwa
  • starty parmezan (5 łyżek)

Sposób przygotowania

1. Bakłażan umyj, pokrój w plasterki. Podpraż na suchej patelni. Zdejmij z ognia, skrop 2 łyżkami oliwy, posyp bazylią, wlej wino. Duś, aż płyn odparuje. 

2. Równocześnie ugotuj makaron. Odcedź go. Wymieszaj od razu z pesto i 2 łyżkami parmezanu. Plastry bakłażana zwiń i owiń gorącym makaronem, formując gniazdka. Posyp resztą parmezanu, zapiecz.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje