Składniki: - pierś z kurczaka, - hummus, - suszone pomidory, - przyprawa Shoarma, - sól, - pieprz, - oliwa z oliwek Sos: - jogurt naturalny, - świeża mięta, - sól, - ząbek czosnku Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka podziel na dwie części i cienko filetuj. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj przyprawę Shoarma, sól, pieprz i marynuj kurczaka przez minimum 2 godziny w lodówce. W tym czasie zmiksuj jogurt, listki mięty i czosnek. Uzyskany sos dopraw solą i wstaw do lodówki. Pomidory suszone pokrój w cienkie paseczki i połącz z hummusem. Uzyskaną masą posmaruj dość grubo każdy filecik ( zostawiając wolne brzegi), a następnie zawiń je, spinając wykałaczkami. Roladki grilluj z każdej strony i podawaj z sosem miętowym i świeżymi warzywami.