Reklama

Reklama

Grzyby faszerowane

Pyszna przekąska!

Składniki

  • 6 pieczarek portobello lub innych dużych grzybów np. prawdziwków
  • 3 średnie pomidory
  • 1 cukinia
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek tartego parmezanu
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka suszonego tymianku

Sposób przygotowania

Pieczarki obierz, umyj, odetnij nóżki, wydrąż blaszki z kapeluszy. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cukinię i paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę, czosnek i cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj w misce, dodaj posiekane nóżki grzybów i natkę pietruszki Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Farsz podsmaż przez 7 minut na rozgrzanej oliwie i nadziewaj nim kapelusze. Wstaw je na 25 minut do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika. 10 minut przed końcem pieczenia posyp całość tartym parmezanem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje