Grzyby faszerowane
Pyszna przekąska!

Składniki
- 6 pieczarek portobello lub innych dużych grzybów np. prawdziwków
- 3 średnie pomidory
- 1 cukinia
- 1 mała czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kilka łyżek tartego parmezanu
- 3 łyżki siekanej natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 łyżka suszonego tymianku
Sposób przygotowania
Pieczarki obierz, umyj, odetnij nóżki, wydrąż blaszki z kapeluszy. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cukinię i paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę, czosnek i cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj w misce, dodaj posiekane nóżki grzybów i natkę pietruszki Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Farsz podsmaż przez 7 minut na rozgrzanej oliwie i nadziewaj nim kapelusze. Wstaw je na 25 minut do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika. 10 minut przed końcem pieczenia posyp całość tartym parmezanem.