Herbata czosnkowa

Stawia na nogi przeziębionych, pomaga budować odporność w sezonie zwiększonej zachorowalności i smakuje bardzo interesująco.

Charakterystyczny, ostry smak można przełamać miodem i cytryną
Charakterystyczny, ostry smak można przełamać miodem i cytryną123RF/PICSEL

1. Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy, odstawiamy na 15 min.

2. W czajniku zagotowujemy wodę. Zostawiamy do przestudzenia (woda, którą będziemy zalewać czosnek powinna być bardzo ciepła, ale nie wrząca).

3. Posiekany czosnek umieszczamy w dzbanku, zalewamy wodą. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, kawałki imbiru i miód, możemy doprawić całość kurkumą.  Wypijamy ciepłe. Napój możemy przecedzić, choć poleca się zjedzenie posiekanego czosnku. Pijemy dwa razy dziennie po pół szklanki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas