Herbata z miodem oraz sokiem z jabłek i malin

Rozgrzewający napój

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z herbaty przygotuj dość mocny napar – około 2 litrów. Zaparz ją wraz z korą cynamonu. Następnie przelej herbatę do garnka i dodaj do niej gęste soki owocowe. Wymieszaj wszystko i podgrzej, nie gotując.
2. Umyj i sparz obie cytryny. Jedną przekrój na pół i uważając, by pestki nie wpadły do napoju, wyciśnij z połówek sok wprost do herbaty. Drugą cytrynę pokrój na średniejwielkości plasterki (posłużą jako dodatek do herbaty lub dekoracja).
3. Gorący napój przelej do szklanek, dopraw każdą porcję płynnym miodem. Włóż po kawałku cytryny. Udekoruj według uznania i od razu podaj.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas