Idealny farsz ruski
Tak przygotowany farsz sprawi, że pierogi ruskie będą wyśmienite!
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małej ilości masła. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Gdy nieco przestygną, przepuścić je przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z cebulą.
Twaróg odsączyć, najpierw pokruszyć go widelcem a następnie dodać do farszu i dokładnie wymieszać całość łyżką.
Farsz do pierogów doprawić do smaku solą oraz pieprzem i znów dokładnie wymieszać.
Ciasto na pierogi rozwałkować cienko, wykrawać kółka szklanką i na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu.
Sklejać dokładnie pierogi, aby podczas gotowania nie wypływał z nich farsz.
Gotowa c w osolonej wodzie do momentu ich wypłynięcia do góry.
Odcedzić i przełożyć na chwilkę do garnka z zimną wodą. Przełożyć pierogi na suchą ściereczkę, aby pozbyć się wody. Na koniec wyłożyć na talerz i polać skwarkami lub roztopionym masłem.