Jednogarnek warzywny

Dania jednogarnkowe mają mnóstwo fanów i nic dziwnego - one właściwie robią się same, mogą niejednokrotnie zastąpić cały obiad, a do tego, odpowiednio przyrządzone, smakują rewelacyjnie.

Danie nie wymaga wielkiego nakładu pracy, a efekt jest wspaniały
Danie nie wymaga wielkiego nakładu pracy, a efekt jest wspaniałyINTERIA.PL

1. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym oleju (na głębokiej patelni lub w garnku o grubym dnie) do lekkiego zeszklenia. Dodajemy obrane, oczyszczone i rozdrobnione ząbki czosnku, marchewkę startą na dużych oczkach tarki oraz cukinię pokrojoną w półplasterki. Całość doprawiamy, mieszamy i nakrywamy przykrywką. 

2. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy osączoną z zalewy fasolę i dwie łyżki koncentratu pomidorowego, mieszamy, chwilę dusimy pod przykryciem. Gotowe danie dekorujemy dowolną zieleniną, serwujemy z makaronem, ryżem lub kaszą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas