Jesienne desery

Wiśnie pod kruszonką
Wiśnie pod kruszonkąmateriały prasowe

Wiśnie pod kruszonką z płatków owsianych

Składniki

  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 5 łyżek masła
  • Słoik wiśni drylowanych np. marki Sandra

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tarta jabłkowa
Tarta jabłkowamateriały prasowe

Tarta jabłkowa

Składniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g schłodzonego masła
  • Żółtko jajka
  • Szczypta soli
  • Cynamon
  • Łyżka gruboziarnistego cukru
  • Jabłka prażone np. marki Sandra

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Ciasto śliwkowe
Ciasto śliwkowemateriały prasowe

Ciasto śliwkowe

Składniki

  • 200 g masła + 60 g na kruszonkę
  • 200 g cukru + 100 g na kruszonkę
  • 4 jajka
  • 200 g mąki pszennej + 70 g na kruszonkę
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Śliwki z puszki np. marki Sandra

Sposób przygotowania

Placuszki kefirowe ze śliwkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?