Reklama

Reklama

Jogurtowiec

Chcesz rozpieścić domowników deserem? Upiecz im ciasto jogurtowe. W naszym przepisie dodasz do niego delikatną masę, która smakuje niczym ptasie mleczko. Smacznego!

Składniki:


Reklama

Ciasto:

  • po 5 dag mąki pszennej i cukru
  • po łyżeczce mąki ziemniaczanej
  • kakao
  • 3 jajka
  • 5 dag czekolady
  • pół  łyżeczki proszku do pieczenia


Krem:

  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 20 dag twarożku
  • 25 dag dżemu wiśniowego
  • po 4 łyżki  cukru pudru i żelatyny


Sposób przygotowania:

1. Ciasto: jajka ubij z cukrem, wymieszaj ze stopioną czekoladą oraz pozostałymi składnikami. Upiecz biszkopt.

2. Krem: żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Dodaj jogurt, twarożek, cukier. Wymieszaj z dżemem wiśniowym. Krem rozłóż na cieście. Udekoruj czekoladą, owocami. Schłodź.

Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,30 zł

Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga

Dowiedz się więcej na temat: ciasto jogurtowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje