Kalafiorowa z mascarpone

Świetny pomysł na letni obiad. Serek mascarpone sprawia, że zupa zyskuje delikatną, kremową konsystencję. Spróbuj, a na stałe zagości w twojej kuchni!

Kalafiorowa z mascarpone
Kalafiorowa z mascarpone123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Kalafior opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć do garnka. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę oraz kawałek selera. Wlej bulion (najlepiej drobiowy). Gotuj całość około 30 minut. 

2. Zupę zdejmij z ognia. Dodaj mascarpone i 2-3 łyżki gęstej śmietany. Całość zmiksuj na krem. Zupę ponownie ustaw na kuchence, podgrzej. Dopraw do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Podawaj z grzankami.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas