Kanapka Sary
Przepis Sary La Fountain na jej ulubioną kanapkę, którą można serwować również na obiad.
Sposób przygotowania:
Usmaż bekon. Oprósz pierś z kurczaka przyprawami z obu stron, natrzyj solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przesmaż mięso w niewielkiej ilości oleju aż się ładnie zarumieni z obu stron. W tym samym czasie, połącz i wymieszaj wszystkie składniki majonezu z chili. Przełóż kurczaka na wyłożoną papierem blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 200oC przez około 10-13 minut. Na kurczaku ułóż plastry sera cheddar i zapiekaj w piekarniku przez kolejne 2 minuty aż ser się roztopi.
Usmaż chleb tostowy w niewielkiej ilości oleju. Pokrój czerwoną cebulę na cienkie plasterki, pokrój pomidor na niewielkie kawałki. Pokrój awokado i pierś kurczaka na plastry.
Jedną kromkę chleba posmaruj musztardą dijon, na wierzchu ułóż liść sałaty i plasterek pieczonej piersi kurczaka oraz kolejną kromkę. Drugą kromkę posmaruj od góry keczupem. Na jej wierzchu ułóż sałatę, kurczaka, awokado, plasterki czerwonej cebuli, pomidora i bekonu. Trzecią kromkę posmaruj musztardą dijon i przykryj nią kanapkę.
Przekrój kanapkę przekątnie na pół. Smacznego!
Przepis autorstwa Sary La Fountain
Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.