Kaszotto

Wyjątkowo zdrowe, lekkie i smaczne danie obiadowe

Kaszotto
Kaszotto123RF/PICSEL

Składniki

  • szklanka kaszki kuskus
  • duża czerwona cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 op. (450 g) mrożonej mieszanki śródziemnomorskiej (z cukinią i bakłażanem)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • listki mięty
30 min
4 osób

Sposób przygotowania

1. Kuskus wrzuć do miski. Wlej tyle wrzącej wody, by sięgała ponad powierzchnię kaszki. Posól, wymieszaj, odstaw na ok. 15 minut do napęcznienia. 

2. Cebulę obierz, posiekaj. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekany czosnek. Wrzuć rozmrożone warzywa. Smaż, mieszając, 15 minut. Dodaj kuskus. Dopraw solą i pieprzem, ozdób miętą.

Przepis na wyborną sałatkę z makaronemInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?