Reklama

Reklama

Kaszotto

Wyjątkowo zdrowe, lekkie i smaczne danie obiadowe

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • szklanka kaszki kuskus
  • duża czerwona cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 op. (450 g) mrożonej mieszanki śródziemnomorskiej (z cukinią i bakłażanem)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • listki mięty

Sposób przygotowania

1. Kuskus wrzuć do miski. Wlej tyle wrzącej wody, by sięgała ponad powierzchnię kaszki. Posól, wymieszaj, odstaw na ok. 15 minut do napęcznienia. 

2. Cebulę obierz, posiekaj. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekany czosnek. Wrzuć rozmrożone warzywa. Smaż, mieszając, 15 minut. Dodaj kuskus. Dopraw solą i pieprzem, ozdób miętą.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy