Kawa na upały

Doskonała w gorące dni, o czym dobrze wiedzą mieszkańcy krajów południowych. To deser i orzeźwienie w jednym! Polecamy na letnie posiadówki w ogrodzie.

Mrożona z wiśniami

Składniki

  • 4 espresso
  • 2 gałki lodów śmietankowych
  • 600 ml mleka
  • 1 szklanka kostek lodu
  • 1 i 1/3 szklanki świeżych wiśni

Składniki - do dekoracji

  • bita śmietana
  • starta czekolada
  • sok z wiśni

Wiśnie umyj i wydryluj. Umieść je z pozostałymi składnikami w blenderze i delikatnie zmiksuj (lód możesz wcześniej lekko rozkruszyć). Przelej napój do wysokich szklanek, udekoruj bitą śmietaną, startą czekoladą i sokiem wiśniowym. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje