Kiszone pomidory

Kiszone pomidory to naturalny probiotyk

Kiszone pomidory
Kiszone pomidory123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Przygotuj solankę w proporcjach 1 łyżka soli na pół litra wrzątku. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia. Cebulę pokrój w talarki. Chrzan umyj i pokrój w słupki. Do wyparzonych słoików włóż gałązkę kopru, talarki cebuli, ząbek czosnku, kilka słupków chrzanu, 1 łyżeczkę gorczycy, kilka ziaren pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego. Włóż pomidory: ściśle, ale tak, by nie popękały. Dodaj listek laurowy, chrzan i czosnek. Całość zalej przestudzoną zalewą. Lekko zakręć i odstaw na 3-4 dni w ciepłe miejsce. Następnie zakręć mocniej - słoiczki są gotowe do przechowania.

Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas