Klopsiki cielęce

Klasyczne i delikatne danie obiadowe

Klopsiki cielęce nadają się również dla małych dzieci
Klopsiki cielęce nadają się również dla małych dzieci123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

2. Jajka dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidorów zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.

Jak zrobić szwedzkie klopsiki? Prosty przepisInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas