Klopsiki otulone warzywami

Obiad wcale nie musi być nudny!

Klopsiki z warzywami
Klopsiki z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Bułeczkę namocz. Marchewki i ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ugotuj je w posolonej wodzie na półtwardo. Warzywa odcedź, osącz. Pieczarki oczyść, ew. opłucz i osusz. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. 

2. Bułeczkę odciśnij dołóż do mięsa. Wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób. 

3. Z masy uformuj niewielkie klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju, często obracając. Warzywa, grzyby i mięso ułóż w formie. Z twarożku i śmietany przygotuj sos. Przypraw go solą i pieprzem. Polej wierzch zapiekanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. C. Piecz ok. 25 minut.

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV Interia
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas