Kociołek z kapustą

Zamiast tradycyjnego bigosu.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 500 g wieprzowiny na gulasz
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • Sól, pieprz
  • Słodka papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Puszka pomidorów
  • 0,3 l bulionu
  • Po jednej żółtej i czerwonej papryce
  • Por
  • 400 g ziemniaków
  • Słoik kiszonej kapusty (850 ml)

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Dodać bulion. Gotować godzinę. Dodać pokrojone papryki i ziemniaki (30 minut przed końcem gotowania). Kapustę i pokrojone w krążki pory dodać 15 minut przed końcem gotowania.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas