Kokardki z suszoną szynką

Prosta i smaczna sałatka!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Odcedź i przełóż do miski.

2. Rozgrzej patelnię grillową.Cukinię spryskaj oliwą i podsmaż na patelni (1-2 minuty).

3/ Plastry szynki podsmaż na chrupiąco na teflonowej patelni.Połam je na kawałki.

4. Przygotuj sos z reszty oliwy,soku cytrynowego i czosnku.Przypraw do smaku.5 Dodaj do makaronu pokrojone mięso, suszone pomidory i bazylię. Skrop sosem i dobrze wymieszaj.

6. Rozłóż sałatkę do mniejszych miseczek. Posyp kawałkami szynki i płatkami sera.

Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynkąInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas