Kolorowe przepisy na lato

Panzanella
Panzanellamateriały prasowe

Pomidorowo-truskawkowa panzanella

Składniki

  • 1 ciabatta, porwana na kawałki
  • 500 g kolorowych pomidorków
  • 200 g truskawek
  • 1 mała czerwona cebula
  • duża garść listków mięty
  • 6-8 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • opcjonalnie 1 łyżka Zielonego Mixu Zdrowe Pola
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • odrobina płatków chili
  • 1 opakowanie sera halloumi (225 g)

Sposób przygotowania

Drożdżowe bułeczki
Drożdżowe bułeczkimateriały prasowe

Drożdżowe bułeczki z masłem pomidorowo-ziołowym

Składniki

  • 450 g mąki pszennej chlebowej + odrobina do podsypania
  • 7 g suszonych drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy + odrobina do natłuszczenia miski
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 150 g suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy
  • garść natki pietruszki
  • garść liści bazylii
  • 100 g miękkiego masła
  • 40 g natki pietruszki, drobno posiekanej
  • 3 łyżki pasty np. Wa:Żywo Suszony pomidor z żurawiną
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?