Reklama

Reklama

Kolorowe pulpeciki

Łatwe w przygotowaniu, świetnie smakują z makaronem

Czas przyrządzenia: 45 minut

Składniki

  • 50 dag mielonej karkówki
  • 1 czerstwa bułeczka l1 szkl. mleka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 1/2 cukinii
  • 1 jajko
  • 1 szkl. przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól lpieprz

Sposób przygotowania

1. Bułeczkę namocz w mleku. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Marchewkę obierz i razem z cukinią potnijw drobną kostkę.

2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę oraz cebulę i czosnek. Wbij jajko. Wsyp tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób, a potem delikatnie wymieszaj z pokrojonymi warzywami.

3. Z masy uformuj klopsiki. Gotuj je 12–15 minut w posolonym wrzątku. Przecier pomidorowy zagotuj, przypraw. Pulpeciki wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj polane sosem pomidorowym, np. z makaronem.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje