Kolorowe ślimaczki

Składniki na 4 porcje. Czas: około 40 minut.

Ślimaki przygotujesz z jabłek pokrojonych w platerki
Ślimaki przygotujesz z jabłek pokrojonych w platerki©123RF/PICSEL

Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół.

Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody.

Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki.

Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.

Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera.

Szprycą wyciskaj masło orzechowe.

Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki.

Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas