Tajemnica gładkiej skóry i książkowego ciśnienia? Trzeba jeść "złotą" kaszę

Kasza kukurydziana znana jest z Ameryce, ale w Polsce jest również dostępna, choć mniej powszechna
Kasza kukurydziana znana jest z Ameryce, ale w Polsce jest również dostępna, choć mniej powszechna123RF/PICSEL

Czy kasza kukurydziana jest tym samym, co polenta?

Czy kasza kukurydziana jest zdrowa?

Kukurydza w postaci mąki na drewnianej łyżce, obok ziarna kukurydzy
Żółta kasza kukurydziana ma nieco słodkawy smak, ale nie musi być propozycją deserowąOlgaKriger123RF/PICSEL
  • selen - dba o odporność,
  • magnez - idealny na kondycję serca oraz mózgu,
  • potas - działa korzystnie na układ krążenia,
  • fosfor - odpowiada za gospodarkę wapniową ciała,
  • cynk - zbawienny dla odporności oraz skóry, włosów i paznokci.

Czy kasza kukurydziana ma wysoki indeks glikemiczny?

Żółta polenta, ugotowana i podana na drewnianej desce, otoczona miskami z mąką kukurydzianą i kaszą kukurydzianą, gotowa do podania i jedzenia. Polenta jest tradycyjnym włoskim daniem, przygotowywanym z mąki kukurydzianej, wody i soli. Jest gęsta, krem...
Z kaszy kukurydzianej można przygotować tradycyjną polentęDENIORIGACCI123RF/PICSEL

Jak się gotuje kaszę kukurydzianą?

Wsypywanie suchych składników do szklanej miski. Na blacie widoczna jest również foremka do pieczenia babeczek i pojemnik z mąką
Kaszę kukurydzianą warto przed gotowaniem wypłukać w zimnej wodzieArina Habich123RF/PICSEL
Maria Niklińska: Sława i popularność powinny być stworzone dla dorosłychKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL