Kolorowy popcorn w rożkach

Popcorn: przygotuj najlepiej w stalowym garnku o grubym dnie. Pamiętaj, by podczas robienia poruszać garnkiem od czasu do czasu. Zapobiegnie to przypaleniu się ziaren. Po 5-7 minutach będziesz cieszyć się świeżym i pysznym przysmakiem.

Kolorowy popcorn
Kolorowy popcornmateriały prasowe

1. Przygotuj popcorn. Na patelnię wlej olej. Na rozgrzany wrzuć ziarna kukurydzy. Trzymaj pod pokrywką, aż usłyszysz, że ziarna zaczynają się od niej odbijać. Zdejmij z ognia po 5 minutach.

2. Wrzuć do garnka masło i roztop. Dodaj syrop kukurydziany. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw do przestygnięcia. Rozlej do czterech miseczek. Do każdej dodaj inny kolor barwnika i dobrze wymieszaj.

3. Podobnie podziel popcorn i wrzuć do czterech dużych misek. Do każdej wlej masło z barwnikiem innego koloru. Zamieszaj. Wysyp na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 250 st. C przez 10 minut. Podawaj w papierowych rożkach.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas